VetAthletics ARTHROSHINE® als preventief supplement

Photo by Alvan Nee on Unsplash

Artritis is een veel voorkomende aandoening bij huisdieren, vooral bij oudere dieren. Het kan erg pijnlijk zijn voor het dier en het kan leiden tot verminderde mobiliteit en andere gezondheidsproblemen. Daarom is het belangrijk om artritis in een vroeg stadium te herkennen en indien mogelijk te behandelen. Hier zijn enkele symptomen om op te letten:

  1. Verminderde activiteit en interesse in spelen en bewegen.
  2. Moeite met opstaan en gaan liggen.
  3. Stijfheid en kreupelheid, vooral na langdurige rustperiodes.
  4. Minder eetlust en gewichtsverlies.
  5. Pijn bij aanraking van de gewrichten.

Als u een of meer van deze symptomen opmerkt, is het belangrijk om uw dierenarts te raadplegen. Hoe eerder artritis wordt opgespoord, hoe beter de behandelmogelijkheden.

Vroege behandeling

Een goede vorm van behandeling die kan helpen bij artritis bij huisdieren is het gebruik van supplementen die type 2 collageen bevatten, zoals VetAthletics ARTHROSHINE®. Collageen type 2 is een belangrijk eiwit dat in kraakbeen voorkomt en kan helpen bij het verbeteren van de gezondheid van de gewrichten. Onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van type 2 collageen-supplementen kan leiden tot verminderde pijn en verbeterde mobiliteit bij huisdieren met artritis.

Er zijn verschillende soorten supplementen die type 2 collageen bevatten, dus het is belangrijk om een product te kiezen dat geschikt is voor uw huisdier en de juiste dosering te volgen. Raadpleeg altijd uw dierenarts voordat u begint met het geven van supplementen aan uw huisdier.

Conclusie

Kortom, door het herkennen van de symptomen van artritis bij huisdieren en het gebruik van VetAthletics ARTHROSHINE® als onderdeel van de behandeling, kunt u de gezondheid en het welzijn van uw huisdier verbeteren. Neem contact op met uw dierenarts voor meer informatie over de behandeling van artritis bij uw huisdier.

Bronnen:

  • Clegg, D.O., Reda, D.J., Epstei, M. et al. (2007). “Glucosamine, Chondroitin Sulfate, and the Two in Combination for Painful Knee Osteoarthritis.” New England Journal of Medicine, 354(8), 795-808.
  • Au, R.Y., Al-Talib, T.K., Au, A.Y. et al. (2011). “Beneficial effects of a novel shark cartilage extract (NTZ) in the treatment of degenerative joint disease: molecular and cellular mechanisms involved.” Marine Drugs, 9(3), 1376-1394.
× Vraag het ons!