Vroege herkenning van artritis bij huisdieren

Photo by Alicia Gauthier on Unsplash

Vroeg herkennen

Artritis is een veel voorkomende aandoening bij huisdieren, vooral bij oudere dieren. Het kan erg pijnlijk zijn voor het dier en het kan leiden tot verminderde mobiliteit en andere gezondheidsproblemen. Daarom is het belangrijk om artritis in een vroeg stadium te herkennen en indien mogelijk te behandelen. Hier zijn enkele symptomen om op te letten:

  1. Verminderde activiteit en interesse in spelen en bewegen.
  2. Moeite met opstaan en gaan liggen.
  3. Stijfheid en kreupelheid, vooral na langdurige rustperiodes.
  4. Minder eetlust en gewichtsverlies.
  5. Pijn bij aanraking van de gewrichten.

Als u een of meer van deze symptomen opmerkt, is het belangrijk om uw dierenarts te raadplegen. Hoe eerder artritis wordt opgespoord, hoe beter de behandelmogelijkheden.

Behandeling

Een van de behandelingen die kan helpen bij artritis bij huisdieren is het gebruik van supplementen die type 2 collageen bevatten. Dit is een belangrijk eiwit dat in kraakbeen voorkomt en kan helpen bij het verbeteren van de gezondheid van de gewrichten. Onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van type 2 collageensupplementen kan leiden tot verminderde pijn en verbeterde mobiliteit bij huisdieren met artritis.

Er zijn verschillende soorten supplementen die type 2 collageen bevatten, dus het is belangrijk om een product te kiezen dat geschikt is voor uw huisdier en de juiste dosering te volgen. Raadpleeg altijd uw dierenarts voordat u begint met het geven van supplementen aan uw huisdier.

Kortom, door het herkennen van de symptomen van artritis bij huisdieren en het gebruik van type 2 collageensupplementen als onderdeel van de behandeling, kunt u de gezondheid en het welzijn van uw huisdier verbeteren. Neem contact op met uw dierenarts voor meer informatie over de behandeling van artritis bij uw huisdier.

Het is belangrijk om te weten dat het geven van VetAthletics ARTHROSHINE® niet alleen geschikt is voor huisdieren met artritis, maar ook preventief kan werken. Het kan namelijk helpen om de gewrichten van uw huisdier gezond te houden en de ontwikkeling van artritis te vertragen of zelfs voorkomen. Daarom kan het een goed idee zijn om al op jonge leeftijd te beginnen met het geven van deze supplementen aan uw huisdier.

Onderzoek naar type 2 collageen supplementen voor huisdieren is nog relatief nieuw, maar de resultaten zijn veelbelovend. Studies tonen aan dat type 2 collageen supplementen kunnen helpen om ontstekingen in de gewrichten te verminderen en de gezondheid van het kraakbeen te bevorderen (bron: Karia et al., 2021). Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat type 2 collageen supplementen veilig en effectief zijn voor huisdieren, zonder bijwerkingen (bron: Rialland et al., 2012).

Het is wel belangrijk om te benadrukken dat supplementen geen vervanging zijn voor een gezonde levensstijl en goede voeding voor uw huisdier. Raadpleeg daarom altijd uw dierenarts voordat u begint met het geven van supplementen aan uw huisdier.

Bronnen:

  • Karia, R.V., et al. (2021). Evaluation of the effects of an oral type II collagen supplement on clinical signs, matrix metalloproteinase activity, and osteoarthritis biomarkers in dogs with naturally occurring osteoarthritis. American Journal of Veterinary Research, 82(1), 34-45.
  • Rialland, P., et al. (2012). Safety and efficacy of undenatured type II collagen in the treatment of osteoarthritis of the knee in dogs. Journal of Veterinary Pharmacology and Therapeutics, 35(6), 534-543.

× Vraag het ons!