Veelgestelde vragen:

ARTHROSHINE® is exclusief verkrijgbaar bij uw dierenarts of via onze webshop.

Neem vrijblijvend contact met ons op. U vind onze contactgegevens op de pagina ‘over VetAthletics’.

Natuurlijk collageen type 2 is niet-gedenatureerd collageen type 2. Het vormt de basisbouwsteen van gewrichtskraakbeen en helpt het om elasticiteit en weerstand te bereiken.

MSM (Methylsulfonylmethane) is een organische zwavelverbinding en kan daarom dienen als bron van natuurlijke zwavel. Net als hyaluronzuur is MSM een bouwsteen van het structurele eiwit collageen, dat een belangrijk onderdeel is van veel lichaamsstructuren. Zwavel is voornamelijk geconcentreerd in het steun- en bindweefsel en wordt aangetroffen in botten en kraakbeen.

Hyaluronzuur is het hoofdbestanddeel van gewrichtsvloeistof en wordt ook aangetroffen in kraakbeen. De synoviale vloeistof voorkomt dat de kraakbeenoppervlakken tegen elkaar wrijven. Met verhoogde belasting van het gewricht en toenemende leeftijd verandert de viscositeit (smeerbaarheid) van de synoviale vloeistof. Vanwege zijn enorme capaciteit om water op te slaan, is hyaluronzuur verantwoordelijk voor het elastisch en soepel houden van het kraakbeen. Voor onze producten gebruiken we alleen laagmoleculair hyaluronzuur.

Mangaan is nodig voor verschillende enzymatische processen in het lichaam. Bovenal is mangaan betrokken bij de aminozuurstofwisseling. Mangaan speelt een cruciale rol bij de synthese van proteoglycanen, die nodig zijn voor de vorming van kraakbeen en botten.

Natief collageen type 2 is afgeleid van kippenborstbeen. Het wordt voorzichtig geproduceerd bij lage temperaturen (<42°C) en zonder enzymatische splitsing (hydrolyse) en blijft zo in zijn biologisch actieve vorm.

Bij chronische aandoeningen van nieren, maag, darmen, lever, pancreas enz. dient de toediening van het gebruik van ARTHROSHINE® als aanvullend diervoeder vooraf met uw dierenarts te worden afgestemd.

Nee. De ingrediënten van ARTHROSHINE® HA² zijn precies afgestemd op de betreffende diersoort.

Nee. ARTHROSHINE® HA² mag niet aan herkauwers worden gevoerd.

Voor de best mogelijke resultaten wordt over het algemeen continue toediening aanbevolen. De aanbeveling is gebaseerd op ervaring en op wetenschappelijke studies van niet-gedenatureerd collageen type 2.

  • Hond en kat: Het poeder wordt door het voer gemengd. Als u droogvoer geeft, raden we aan om het voer een beetje vochtig te maken zodat het poeder er beter aan hecht.
  • Paard: Het poeder wordt over het voer gestrooid en gemengd.

Ja. Paarden, honden en katten houden van de smaak van ARTHROSHINE® HA². Door de smaak van kip eet uw huisdier zijn pootjes erbij op!

Ja ARTHROSHINE® HA² ter ondersteuning voeren wordt aanbevolen bij jonge en/of gestresste dieren.

Nee. Er is geen wachttijd meer voor paarden die deelnemen aan FN-toernooievenementen. Methylsulfonylmethaan (MSM) wordt in 2019 van de verboden lijsten verwijderd en is nu ADMR-conform.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem alstublieft contact met ons op.

× Vraag het ons!